“Met bijzonder veel plezier én interesse heb ik de jongste pennenvrucht, wat mij betreft het opus magnum van Cees van Lotringen, ‘Tot hier en nu verder’, gelezen.

Wederom heeft hij ons allen qua schrijfstijl een pageturner cadeau gedaan van ongekend formaat – het is een feest der herkenning!

Maar het meest onder de indruk ben ik van de causale verbanden die hij wist te leggen. Door de denkbeelden, zienswijzen, uitspraken én ontwikkelingen van de bepalende ‘groten der aarde’ in de tijd van de Zeven Provinciën en de Verlichting aan elkaar te verbinden, ga je verbanden zien die tot dan toe, bij mij althans, er nog niet waren.

‘Tot hier en nu verder’ is wat mij betreft verplichte kost voor iedere politicus, die middels zijn of haar inspanningen een mooier en beter Nederland wil realiseren.”

Joost Nijhuis, zelfstandig ondernemer en gemeenteraadslid.

Categorieën: Geen categorie